כסף שנמצא בחנות

שאלה:

בסד
שלום
אני עובד בחנות לקוחה גויה נפל לה 100 שח ליד הקופה בוודאות יודע שזה שלה
האם שתחזור צריך להחזיר?
אם לא תחזור של מי הכסף שלי או של בעל הבית היינו המעסיק?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הכסף שנפל מהגויה אין עליו חובת השבה ואסור להחזיר אבדה לגוי. ואתה שהגבהת זכית בכסף ולא בעל החנות  – החנות אינה חצר משתמרת ולא זוכה לבעל החנות.

בהצלחה.

מקורות:

הכסף שנמצא אין בו סימן אולם מאחר וברור שלא היה ייאוש היו חייבים להשיב, אך כיון שנפל מהגוי אסור להשיב כמבואר בשו"ע סימן רסו ס"א.