הדלקת נרות שבת בחדר זמני בבית חולים

שאלה:

מי שנמצא בחדר זמני בזמן הדלקת נרות שבת. למשל יולדת בחדר לידה שסיימה לידה ממש בכניסת שבת, ושוהה שם עוד כחצי שעה, ואח"ז יפנו אותה למחלקה ולא יכולה לדעת להיכן יפנו. או חולה אחרי ניתוח בחדר התאוששות וכד'.
היכן מדליקה נרות שבת?

תשובה:

אם בזמן סעודת השבת היא כבר לא תהיה שם, אינה יכולה להדליק שם בברכה [כי מחמת שלא יתקל בעץ ואבן יש כבר חשמל דולק שם], אם בעלה או בן בית אחר מדליק עליה בביתה זה מצויין, ואם לא, שתדליק ללא ברכה, אין לה בעצם מקום הדלקה… כמובן כאשר אינה יכולה ללכת למקום בו תסעד, אם היא יכולה ללכת לשם זה הכי טוב.

מקורות:

ארחות שבת פרק לג סעי' קסב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. וצריכה שבת אח"ז להוסיף נר כנגד השבת הזו במקרה שבעלה לא הדליק עליה?
    והאם יש הבדל אם לבעלה היה מקום ולא הדליק עליה בטעות בשוגג. לבין מקרה שבעלה היה איתה ולא יכל טכנית להדליק כי שהה איתה