לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם מנותח טרי נחשב לחולה שיש בו סכנה?

שאלה:

שלום, האם כל מנותח / אדם שעבר פרוצדורה כירורגית בימים הראשונים לאחר הניתוח, כאשר הפצע חשוף ויש סכנה לזיהום, נחשב לחולה שיש בו סכנה ? הכוונה בהקשר של הלכות שבת והאם מותר לעשות עבורו מה שהרופא מנחה. אני בעיקר שואל לגבי איסורים דרבנן, לגבי איסורים דאורייתא אשמח גם לדעת מתי מצב כזה מאפשר ובאיזה אופן פעולות שאסורות מדאורייתא , בשינוי או רק על ידי גוי וכו'. תודה

תשובה:

באופן כללי חשש אמיתי לזיהום, כמו פצע גדול אחרי ניתוח, שחייב חיטוי משמעותי כל הזמן, יש בו חשש פיקוח נפש, אבל ניתן להכל להתכונן מראש, יש חיטיים נוזליים, יש אפשרות לחבוש בערב שבת לפני הדלקת נרות ומיד אחרי שבת, בדרך כלל זה עשוי להספיק, כדאי להתייעץ עם רופא חרדי שמבין את הענין שייעץ פרטני בהתאם למצב.

רפואה שלמה!