תפילה במקום לימוד או ק"ש של מג"א

שאלה:

אברך כולל אחד שאל שהנה כעת הראש כולל החליט שמתפללים שחרית בכולל כל בוקר. וביקש מכל האברכים לבוא להתפלל שחרית, אך תפילת שחרית בשעה 8:20 כאשר יקראו ק"ש לפי הגר"א ויפסידו את המג"א.

אחד האברכים אמר שתמיד מתפלל ק"ש בזמן המג"א ולא מאוחר יותר
ואילו הראש כולל אמר לו, דעם כל זאת תפילה במקום לימוד (שהוא מדינא דגמ' כידוע) עדיף מק"ש בזמן המג"א שהוא גם לכתחילה.
עם מי הצדק ?

תשובה:

באופן כללי אני הצדק עם האברך. אלא שאם הוא בוחר להתפלל בכולל, יקרא קריאת שמע שלא בברכותיה לפני התפילה בזמן מגן אברהם, ופשיטא שגם ראש הכולל כוונתו לכך, ומן הסתם סבר שיהיה ביטול תורה גדול אם כל אחד יתפלל בבית ולכן סבר שעדיף קריאת שמע בזמן מגן אברהם ללא ברכות ועל תנאי ואחר כך להתפלל בכולל שמן הסתם גם תהיה תפילה יותר בנחת ובכוונה.

ברכה והצלחה