נזק בגין רשלנות מקצועית

שאלה:

שלום וברכה
יש לי דו"ד עם עו"ד שהיה אמור לדווח על עיסקא שעשיתי אצלו, והוא לא דיווח וכתוצאה מכך הנכס נמכר שוב והפסדתי. האם יש לי עילות הלכתיות לתבוע אותו בבי"ד על רשלנות מקצועית מצד אומן שקלקל או מדין פועל. מה הסיכויים להצליח?

תשובה:

שלום וברכה,

אחת הדוגמאות הפשוטות של אומן שקלקל שחייב לשלם, זה המקרה שלך ששכר אןמן שיתקן ולא תיקן שמשלם לו הפסדו. ולכן העו"ד שלא עשה מלאכתו חייב לשלם ובפרט כשמקבל שכר על עבודתו שחייב גם אם לא הייתה התרשלות מצידו.

יש הסוברים שאומן שקלקל חייב רק כשעשה מעשה בידיים ולא כהנזק הגיע מתוך אי פעולה שלא פעל. אולם להלכה נוקטים כדעת רוב הפוסקים שגם נזק שנעשה על ידי אי פעולה חייב הפועל לשלם מאחר ונשכר לעשות את הפעולה.

בהצלחה.

מקורות:

נרחיב בעזרהי"ת.