מתנה עבור איסוף כספים לכולל אברכים

שאלה:

שלום וברכה

ראש הכולל הציב יעדים לאברכים, על מנת שיעזרו לכולל לבסס את עצמו.

כעידוד לאסוף כספים, החליטו בהנהלת הכולל לחלק קופות לאברכים על מנת שיאספו בבתי כנסת, ומדי פעם יחולקו מתנות לאברכים האוספים.
בחודש האחרון הודיעו ששלושה אברכים שיאספו הכי הרבה, יזכו במתנה מכובדת.

אברך אחד שלא אוסף בבתי כנסת, הגיע ליעד הגבוה בכסף שתרם מכיסו הפרטי.

אברכים בכולל טענו שלא יתכן שאברך שלא אוסף כסף בבתי כנסת, יתן מכיסו הפרטי ויקבל את המתנה, כי המטרה היא לאסוף בבתי כנסת.

האברך שתרם מכיסו הפרטי טוען שישנם אברכים שנותנים מכיסם הפרטי ולא אוספים בבתי כנסת.

הנהלת הכולל לא כתבה במפורש שאין להביא כסף מהכיס הפרטי.

עם מי הצדק?
ואם אפשר מקורות.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

גיוס כספים פירושו שמי שיביא תרומות לכולל, ואין הבדל אם מגייס מאנשים זרים או מגייס מקרובי משפחה או מגייס מכיסו הפרטי. ואם לא הציבו תנאים איך לגייס כספים יש לתת את המתנה לאברך שתרם מכיסו והביא את הסכום הגדול ביותר.

בהצלחה.