לקחת בקבוקים מסלי מיחזור

שאלה:

שלום לרבנים האם מותר לקחת בקבוקים מסלי המחזור? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הסלי מחזור קונים לבעלי הסלים מדין קניין חצר, ולכן הבקבוקים הם פרטיים לבעלי הסלים.

היה ניתן לומר שלקיחת בקבוק או שניים מסלי מחזור הוא כדבר שאין מקפידים, אולם הגאון הרב זעפרני שליט"א כתב בספרו ששאל את החברה והשיבו לו שהם מקפידים גם על זה, ולכן אסור לקחת כלל.

בהצלחה.

מקורות:

הסלים קונים מדין קניין חצר. ואף בסלים שאין להם תחתית קונים מדין חצר, למ"ד שא"צ שיהיה לכלי תחתית. או משום שהמקום שבו מונח הסלים מושאלים לחברה והמקום קונה להם מדין חצר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בנתיבות סימו ר ס"ק ג מבואר שאם לכלי מחיצות קונה הכלי, גם אין נעול החצר. והכלל שכל דבר שדרך לשמר שם הרי זו חצר משתמרת, ויש דרך להניח בסלי מחזור בקבוקים.