להעתיק תוכנה מיושנת

שאלה:

יש תוכנה שנקראת לייטרום, והיא עושה עיבודים על תמונות, וצריך להתקין את זה על המחשב, ויעלה כל חודש 30 שח, וכל שנה הם מוציאים תוכנה מעודכנת אם שיפורים, והשאלה היא, לי יש מישהו שיכל להתקין לי את התוכנה על המחשב בחינם, אבל הגירסא המיושנת שלהם, האם זה מותר?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אסור לפגוע בזכויות יוצרים ולכן אסור להעתיק את התוכנה בחינם. גם העתקה של תוכנה ישנה אסורה מאחר והתוכנה לא יצאה מהשוק אלא נסחרת בתוספת של שדרוגים נוספים, ונחשב שהתוכנה נסחרת בשוק ואסור להעתיקה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אז מדוע קראתי פה באתר שלכם, שלפי הרב אלישיב, אם מדובר בהנהלה של גוים, מותר בגלל שנקרא הלוואה שיוצאת מחזקת הגוי שמותר,

  2. נכון, אם התוכנה בבעלות של גויים יש להקל, כדין הפקעת הלוואתו, אני לא יודע אם התוכנה שאתה מדבר היא בבעלות של גויים.