ייחוד – מה זה?

שאלה:

מה זה ייחוד והאם זוג נשוי צריך גם לשמור את זה בימים שצריכים לשמור נגיעה ?

תשובה:

שלום וברכה

ייחוד פירושו שגבר ואשה זרים נסגרים יחד בחדר כשאין עוד אנשים האמורים להכנס ברגע זה [יש בענין פרטים שונים, זה הרעיון הבסיסי, את כל הפרטים תוכל ללמוד במאגר השו"ת שלנו, אישות וטהרה ערך ייחוד].

בני זוג נשואים כיון שכבר קיימו יחד יחסים וליבם גס זה בזה – כלומר הם רגילים יחד, אין להם איסור ייחוד ואין חשש שיחטאו, בפרט שיש להם פת בסלם, שאחר הטהרה יהיו שוב יחד].