חיי קדושה מועילים לבחירה החופשית או מונעים אותה?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
שמעתי אישה דתלשית שטענה לגבי חיים תורניים :

"אין טלויזיה, אין עיתונים,
'כי יצר הרע שולט עליהם',
ואז את מתנתקת מהעולם הזה וכל מה שאת שומעת, זה רק הקלטות של אותו רב"

ובעצם אין לי מה לענות לה, כי יש בזה [צד של] אמת שאני חושב שאסור להתעלם ממנו.

אשמח לקבל תשובה מדעת תורכם ולא לעשות כמו אותה הבחורה שנתנה למחשבות לצמוח בראשה, ובלי להתייעץ עם כמה רבנים, ובסוך נהיית ראש פורה ולענה ר"ל !

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי כל כך את שאלתך, אנסה לנתח ואם משהו חסר תכתוב שוב: היא כביכול טוענת שמי שאינו רואה טלויזיה ועיתונים, ראשו אטום למחשבות וגם אין לו יצר הרע, וזה גרוע, כי אין לו דעה עצמית.

כל זה מנותק מהמציאות לחלוטין כמובן, המחשבה היא אין סופית, וכל מי שאין לו טלויזיה ועיתונים יכול לספר לך כמה יצר הרע גדול ומתוחכם, כך שאלו שטויות והבלים…

מה שכן נכון, שאדם שמכניס לעצמו את כל הטומאה והטימטום לראש כל הזמן המוח שלו נעשה טמא ומנוון, אין לו שום בחירה חופשית ומחשבה עצמית, כי היצר הרע משתלט עליו, כל מחשבותיו רק טומאה כל היום, ולכן הסיכוי שלו להצליח לבוא על ידי מחשבה מושכלת ובחירה חופשית לחיי תורה הוא נמוך מאוד. ולכן מאוד חשוב דוקא כדי שתהיה בר מחשבה, דוקא כדי שתוכל לפתח דעה ולשלוט בעצמך, שתוכל לכוון את הליכותיך על פי רצונך וכפי מחשבותיך, שלא להיות שקוע בביצה העכורה הזו של הפריצות והמראות האסורים שמטמטמים את הנפש ומונעים מהאדם חשיבה עצמית, בחירה, ויכולת לחיות חיי קדושה.

כלומר לא רק שזה לא נכון אלא ההיפך הגמור הוא הנכון… ותוצאות מעשיה הרעים יעידו…