ברכה על לחם מטוגן פחות מכזית

שאלה:

בוקר טוב פחות מכזית לחם מטוגן מזונות אבל עם אכלתי (בתוך 7 דקות עם זה משנה) שיעור כזית האם לברך ברהמז? ומה הדין שאני יודע שאני יאכל כזית מהחתיכות הקטנות לברך המוציא תחילה?תודה רבה!

תשובה:

למעשה כתבת כאן משהו לא מדוייק וגם עירבבת שני נושאים…

לגבי השאלה האם לחם פחות מכזית שאני מטגן אותו דינו כמבושל לענין זה שברכתו מזונות, מסופק המשנה ברורה בסי' קסח סעי' י במשנה ברורה שם, ולכן אין לאוכלו אלא בתוך סעודת פת ולפוטרו בברכה על הלחם.

גם בהנחה שהברכה היתה מזונות, היא לא משתנה בגלל שאכלתי שתיחתיכות ועכשיו כבר אכלתי כזית, הברכה השתנתה בגלל שמהות הדבר השתנתה בעקבות הבישול, לא בגלל שאכלתי מעט. לצורך הענין אם אדם אוכל חתיכות קטנות של לחם שאינו מטוגן, ברור שהוא מברך המוציא וברכת המזון אם אכל כמות של כזית בתוך 4 דקות [לא 7].

ברכה והצלחה