בדיקה בשבעה נקיים

שאלה:

שלום רב,
ביצעתי בדיקה של היום הראשון לפני השקיעה,
היה לי ספק לגבי העד האם תקין או לא ולפיכך ביצעתי שטיפה פנימית ועשיתי בדיקה נוספת .
א- ראיתי כמו משהו אדום על העד ולרגע היה נראה לי שזה שיערה/סיב אז הזזתי ופשוט זה נפל.כמו כן היה נקודה שחורה שנגעתי והיא גכ נמרחה על העד עצמו ונעלמה .
ב-האם זה שיבצעתי שטיפה פנימית למעשה באמצע ה7 נקיים זה בעיה?
ג-מרוב שהיו לי ספקות וחששות (כהרגלי כל חודש יש לי נרבים בנושא) לרגע ים חשבתי שאולי כבר עדיף לספור מההפסק החדש שביצעתי ובכך להפתר מכל החחשות שרצות לי בראש אבל בכל מקרה כן רציתי שמורה הורה יראה ואולי יתיר, הנחתי למורה הוראה את כל העדים והוא התיר. האם זה נחשב הסח הדעת?

תשובה:

הכל בסר ואין כאן היסח הדעת. כמו כן, מותר לרחוץ רחיצה פנימית, רק חשוב לדעת שלאחר רחיצה פנימית לא מועילה בדיקה מיד, ויש להמתין כמה דקות, ולכתחילה רבע שעה.

ברכה והצלחה