בגרויות או לימוד תורה?

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני לומד בישיבה תיכונית וחשקה נפשי ללמוד תורה .
האם לעבור לישיבה קדושה?
אני מפחד שלא אעשה בגרות לא יהיה לי פרנסה לכשהיה גדול.
אם הרב אומר לעשות אז כמה?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יכול לייעץ לך שום דבר באופן מעשי, כיון שאני לא מכיר אותך, את יכולותיך וכוחותיך, לכן אענה רק באופן כללי על שאלתך, ובאופן פרטי עליך להתייעץ עם רב שמכיר אותך.

החשש שאתה מעלה אין לו יסוד היום כלל, משתי סיבות: במקומות שדורשים בגרות כתנאי ללימודים גבוהים, יש היום מכינות להשלמת בגרויות תוך מספר חודשים באופן אקסטרני במימון של גופים כמו קמ"ח ואחרים, ואדרבה, המימון מיועד דוקא לכאלו שלא למדו בתיכון, מדובר בעיכוב של חודשים ספורים בתחילת הלימודים, ומקנים מימון לכל תקופת הלימודים הגבוהים על ידי הג'וינט ואחרים. ואם תשאל, אבל מה אכפת לי לעשות זאת עכשיו, התשובה היא שבגיל הנעורים, אתה מעצב את כל החיים הרוחניים שלך, את האישיות שלך, את ההבנה שלך בגמרא, מה תהיה רמתה, את היראת שמים שלך וכו', לכן דוקא עכשיו חשוב מאוד לעשות את לימוד התורה ברמה הכי גבוהה מכל הבחינות הללו.

תתייעץ, ותקבל החלטות טובות, בשורות טובות ובהצלחה רבה!