תפילה ליד ילד עם חיתול מלוכלך

שאלה:

שלום כבוד הרב,

אם היה תינוק יותר מגיל שנה באותו החדר, שכתב על זה הפניני הלכה וז"ל :
"כשמתפללים במקום שיש בו תינוק בן שנה ומעלה שעושה את צרכיו בחיתול, ראוי לוודא תחילה שאין יוצא ממנו ריח רע."
אם לא הקפדנו או לא ודאנו על כך, האם זה נקרא 'להתרשל' [ושחייבים לחזור על קריאת שמע] ?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר החיתול מכוסה בבגד, זה נחשב כצואה בעששית שאין איסור לקרוא כשהיא בחדר אבל יש להרחיק במידה ויש ריח רע, ארבע אמות ממקום שכלה הריח.

מקורות:

ראה הקדמת המשנה ברורה לסי' עט, והליכות שלמה פרק כ סעי' ה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ואם האדם בירך חתימה של ברכה כגון ברוך את ה הזן את הכל, או ברוך אתה ה מחיה המתים, ובאותו הזמן התפרסם ריח רע מהחיתול, האם צריך לחזור על הברכה או על התפילה מההתחלה ?

  2. תודה רבה !
    אותו הדין לגבי אישה לא צנועה ? (יותר מתפח)
    בירך בחתימה של ברכת המזון או עמידה כנ"ל ,ופתאום, תוך כדי הברכה, יש איזה אישה בפריצות ובטעות מסתכל עליה תוך כדי שהוא חותם, זה גם נקרא אונס כבוד הרב ?