לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בדיקת אופניים לפני קניה

שאלה:

שלום וברכה!
הגיע לקוח לחנות אופניים שמעוניין לקנות אופניים חדשות, אך בתנאי שהוא רוכב עליהם בחוץ מעט, כדי לבדוק שהם תקינות/מתאימות לדרישותיו, המוכר מסרב בטענה שאם כל אחד "יבדוק" בצורה הזאת את האופניים, הם כבר לא יהיו חדשות, יהיה להם בלאי מסויים והוא לא יוכל למכור אותם לאנשים בתור "אופניים חדשות", כי זה יהיה שקר, מי צודק?

תשובה:

שלום וברכה,

השאלה אינה מי צודק כי שני הצדדים צודקים, הקונה רוצה לבדוק את המוצר והמוכר מסרב כדי לשמור על טיב הסחורה. וזכותו של המוכר לסרב ולא לתת לבדוק מחוץ לחנות ובקונה יבדוק את האופניים בתוך החנות בלבד ויחליט אם מעוניין בהן או לא.

בהצלחה.