צניעות – בדיקת רופא אחרי ניתוח

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום רב.
אשה שעברה ניתוח הוצאת פוליפים וטחורים אצל רופא מקצועי ביותר האם כיום מספר שבועות מרגישה מצויין תודה לה' יתברך האם היא אמורה לגשת לבדיקת מעקב אצל המנתח שביקש זאת או אם חשה בטוב ממש עדיף שלא בכלל מפאת הצניעות שכן עליו להסתכל במקום הצנוע שוב? בתודה מראש תבורכו מפי עליון

תשובה:

שלום וברכה

אינני איש מקצוע, אבל אם יש צורך רפואי במעקב הזה אז יש ללכת לרופא המטפל. אני מציע במקום לנחש, פשוט לפנות לרופא ולשאול אותו את השאלה הזו עצמה, לא מתאים לנו הבדיקה הזו מבחינה דתית ובכלל, לא נוח לה, האם זו בדיקה חשובה, האם יש בזה צורך רפואי אמיתי או שאפשר לוותר עליה? האם ניתן לבדוק אצל רופאה אחרת שאינה המטפלת? ותשמעו מה יאמר.

רפואה שלמה ותמיד שמחות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. תשובה נפלאה.

    אפשר גם לברר עם הקופה אם יש רופאה שמתמחה בזה, והיא תוכל לבדוק את האשה במקום הרופא שמחפש סיבות לבדיקה.

    יש להדגיש לכל הנשים התמימות, שהרופאים הם בשר ודם כמו כל הגברים, ויש להם יצר הרע, ואינם מלאכים. גם לי קרה שהלכתי עם אשתי לרופא, והיה להוט להציע לה בדיקה מיותרת, וסירבתי בתוקף. וכאלה יש רבבות סיפורים.