שמחת אירוסין לאבל

שאלה:

שלום,
1. אבל בשנת אבל על אביו יכול לחגוג את אירוסיו (אירוסין כמקובל היום, החלטת בני הזוג להקים בית יחדיו) עםהמשפחות וחברים?
2. מה דין אחיו בשמחה זו?
האבלים אשכנזים.
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

האבל ודאי רשאי לעשות הכל כרגיל אבל בלי מוזיקה, ולגבי אחיו, הם יכולים להשתתף באירוסין אבל אם מדובר בסעודת פת ראוי שלא יאכלו אלא רק יטעמו מיני מרקחת עוגות וכדומה. במקרה שהציבור מצומצם והם הנוכחים העיקריים בסעודה הם יכולים גם להשתתף בה לכבוד החת והכלה כדי שלא יגרע משמחתם.

מזל טוב!

מקורות:

ראה פני ברוך סי' כ סעי' כג בשם הגרש"ז אויערבך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. נתינת כבוד מכבדת, מה השאלה, אם אתה מיצר על חסרונו זה מכבד אותו, זה מראה שאכפת לך מחסרונו.
    המנהג שלא לובשים בגדי שבת בשנת אבל, אבל אפשר משהו שאינו של שבת אלא כשנפגשים עם מישהו נכבד וכדומה. בנשים יש להקל יותר כיון שהצורך אצלן ממשי יותר ויש להם בושה בבגדי יום חול.