כיבוי הגפרור לאחר הדלקת נרות שבת

שאלה:

שלום רציתי לשאול האם אפשר להדליק נרות שבת אם מצית חשמלית אם כפתור או שיש בכך בעיה? כי אחרי שאני מדליקה את הנרות אני סוגרת את המצית אם הכפתור

תשובה:

שלום וברכה

בנות אשכנז שמקבלות שבת רק בברכה ולא בהדלקה בודאי יכולות כך לעשות, אבל אלו מבנות ספרד שנוהגות כדעת הגר"ע יוסף לברך תחילה, כדעת השו"ע ושלא כמנהג בני ספרד מדורות עברו, אם דעתן לקבל שבת בהדלקה – לא יעשו כן, שכן לפי מנהגן זה אסור לכבות את הגפרור שהדליקו בו, ואם אינן מקבלות שבת בהדלקה – מותר. כמובן ביום טוב אם מדליקים אחר השקיעה אסור בכל מקרה ולכל הדעות ליצור אש חדשה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה, על ענין כיבוי הגפרור, ועל מנהג בנות ספרד.