ידית של מתכת לאחוז כלי חלבי או בשרי

שאלה:

שלום רב
ידית של (מתכת) לאחוז(בה) כלים,האם אפשר לאחוז בה כלי חלבי או גם כלי בשרי? אם אסור מה הדין אם הידית שימשה לשתי כלים? צריך להגעילה?
נא לתת מקור אם אפשר.
תודה. מימון

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר בידית מתכת ראוי לייחד אותה לבשר או חלב. אמת הדבר, שמגע יבש בין כלים אינו מבליע ומפליט, ולכן אם הסיר היה יבש ונקי מבחוץ אין כל בליעה שעוברת מחמת החזקתו, אבל כיון שמאוד מצוי שזה מלוכלך, גולש וכדומה, ומתכת מתחממת בהחלט, ברגע שזה יגע באותה גלישה, אותו רוטב, זה בולע מטעמו, ואחר כך נשתמש בחלבי ושוב יהיה משהו, זה כבר נטרף. לאחר מעשה אם אינו בן יומו ולא ידוע שנאסר אין צורך להגעיל מספק.