התערבות בקביעת הילוד – בן או בת

שאלה:

יש כל מיני עצות כיצד ללדת בנים או לחילופין בנות האם ישנה איזו בעיה השקפתית להתערב בעניינים טבעיים אלו, ועוד שאלה, אם כן מותר האם יש בעיה להתערב ולגרום להביא בת למי שאיש לו רק בנים וכן מה הדין למי שיש לו גם בן וגם בת. יישר כוח ושבוע טוב!

תשובה:

שלום וברכה

ככל שלא מדובר בהוצאת זרע לבטלה הפרייה חוץ גופית ועוד שאר דברים שנדחקים בהם רק במצבי קיצון, אינני רואה בזה בעיה הלכתית, גם לא מוסרית, אף כי אינני מבין את הצורך הזה… העתיד בלאו הכי כה לוט בערפל, עד שבלאו הכי אנחנו רק תלויים בחסדי ה' יתברך, שיהיה ילד בריא ומוצלח ומבורך ויצליח בכל מעשיו ויגדל לתורה וליראה, כך שהנושא של בן או בת הוא כה שולי בעיני… מה גם שאינני יודע על כל אפשרות מעשית כזו, זה בדרך כלל סוג של דמיונות..

פרו ורבו ומילאו את הארץ בבנים ובנות צדיקים וצדקניות אוהבי ה' ויראי אלוקים בריאים ומבורכים בכל!