גילוח ותספורת אחר 30 ימי אבלות

שאלה:

רציתי לדעת לגבי תספורת וגילוח בתום 30 ימי אבל על אחותי .
אנחנו עולים בבוקר לאזכרה של החודש האם מסתפרים ומתגלחים מיד בתום האזכרה ולאחר שגערו בי או אחרי חצות היום 13:15 ?

תשובה:

ככלל אין להסתפר בספירת העומר, האם שאלתך נובעת מכך שלא יכולת להסתפר בערב פסח? בשאלה זו נחלקו הפוסקים והמיקל להתגלח בספירת העומר [חד פעמי] בסיום האבלות בגלל שלא יכול היה לפני החג, יש לו על מה לסמוך.

אין צורך להמתין לחצות היום, אבל רק בבוקר ולא בלילה.

מקורות:

ראה סי’ תצג בשערי תשובה ס”ק ג’ שהביא את החיד”א בשם הזרע אמת, שהקל בזה. אמנם בשו”ת נאמן שמואל סי’ מא נראה שהחמיר, אבל לדינא המיקל יש לו על מי לסמוך. יש לזכור שבאבלות על הורים סיום השלושים מתיר רק את גילוח הזקן, שיעור גערה [לבני אשכנז] בשיער הראש או בסידור זקן קיים, הוא יותר מכך.