ברכה בבדיקת מזוזות – המשך

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. כמה זמן (ימים או שעות) מקסימום לאחר הורדת המזוזה וקביעתה מחדש אין לברך "על קביעת מזוזה" לאשכנזי ולספרדי ?
2. בחלק מהמזוזות שבחדרים יש בתי מזוזה שיש בתחתית שלהן מין מברגזה כזאת שאפשר לפתוח ולהוציא מלמטה את המזוזה וכך כך להכניס לאחר בדיקה מבלי להוריד את בית המזוזה עצמו , כלומר רק להכניס לתוך הבית התלוי את הקלף. אם זה מותר או שיש צורך לתלוש את כל הבית ואז להדביק שוב?
3. יש סופר סת"ם כלשהו שאמר שיוכל לבדוק את המזוזות תוך שעה. מדובר ב 11 מזוזות. האם זה זמן סביר לבדיקתן ? כמה זמן בממוצע לוקח לבדוק מזוזה בגודל 12 ס"מ ?

תשובה:

1. כפי שכבר הסברתי לך, כדי שלא לברך שוב צריך להחזיר באותו היום עצמו.

2. זה מצויין.

3. זמן סביר בהחלט. מדובר מן הסתם במזוזות שכבר עברו בעבר הגהה, כלומר עכשיו הנושא הוא לא לבדוק האם חסרה מילה וכדומה, אלא אם אירע קילקול, זה ניתן לראות בכמה דקות. אם לא היתה בעבר הגהה מדוקדקת, יש לדווח לו ולבקש שיבצע הגהה שכוללת קריאת מילה אחר מילה בצורה עיונית.