מלאכה עד השקיעה ביום שישי

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1.אני נוהגת בלי נדר להדליק נרות שבת בכל יום שישי כ 10 דקות אחרי פלג מנחה. בלי נדר.
האם אני יכולה לבקש מהורי שיעשו בשבילי מלאכה שאסורה בשבת , החל מרגע הדלקת הנרות ועד השקיעה ? יש לצייו שהורי לא שומרי שבת ואינם מקבלים עליהם את השבת כשאני מדליקה את הנרות , אך אימי עונה אמן. אבל לא באמת מקבלת על עצמה את השבת וממשיכה במלאכות וכך גם בשבת עצמה.
אם מותר לי , עד איזה זמן בדיוק מותר שיעשו בשבילי מלאכות ? והאם אני צריכה לרמוז להם או שאפשר ממש לבקש באופן ברור?
2.בנוסף , ביום שישי האחרון שהיה , אבי שמע מוזיקה באזניות , אימי ישבה לידו , ואני בשולחן שבת ממול אחרי שכבר קיבלתי עלי מזמן את השבת , זה היה 3 דקות לםני השקיעה. שאלתי את אמא "את שומעת משהו?" והיא ענתה כן וביקשה מאבי לכבות את הצליל בטלפון.
השאלה שלי האם זה היה נכון לעשות מצידי ?
אני חייבת לציין שיש לי בעיות נפשיות וכל צליל מוציא אותי מריכוז וגורם לי אי שקט ועגמת נפש במיוחד בשבת קודש. למרות שגם בימי חול מאוד קשה לי עם צלילים ורעשים. וזה היה 3 דקות לפני השקיעה .
3.בנוסף , במוצאי שבת קודש, אני מוציאה שבת אחרי רבינו תם , אך הורי כלל לא שומרים שבת. הם יכולים לעשות בשבילי מלאכה כבר ממוצאי שבת בזמן הרגיל ? ואני יכולה לבקש מהם בפירוש לעשות משהו כשלי עוד אסור ?
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

1. את יכולה לבקש מהם עד רבע שעה לפני השקיעה, לא צריך לרמוז [שו"ע רסג יז].

2. עדיף שלא לבקש.

3. הם יכולים לעשות, אבל אל תבקשי.

בהצלחה