קורקינט עזר למוגבל הליכה בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרבנים
לאחרונה שברתי את הרגל ויש לי קורקינט מיוחד לא ממונע לנוחיותי
השאלה האם מותר להשתמש בו בשבת וכן האם מותר ללחוץ על המעצור
תודה ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי אם מדובר בקורקינט שאינו ממונע וניכר שהוא נעשה לך כסיוע להליכה, בשונה מקורקינט ילדים, דינו ככל כסא גלגלים שמותר בשבת.

רפואה שלמה ושבת שלום.

מקורות:

לגבי קורקינט בילוי, בספר שמירת שבת כהלכתה (פרק טז אות יח) כתב שאין איסור בקורקינט. אולם ציין שבמקום שנהגו שלא לנסוע בקורקינט בשבת אין היתר. אולם בספר חוט שני ח"ג פרק סח כתב לאסור משום עובדין דחול, וראה באורחות שבת ח"ב עמוד לה שהביא את דבריו. ונראה ששניהם דבריהם אמורים בנסיעה באופן של בילוי, אבל כאשר ניכר שמדובר בכלי עזר לאדם מוגבל, אין בזה עובדין דחול ואין בזה מנהג, ויש להקל.