עזרה כספית מהורים

שאלה:

שלום הרב- הורינו היקרים מתענינים רבות כיצד אנו מסתדרים מבחינה כלכלית – ב"ה יש ביכולתם לעזור וגם חפצים מאד בכך מבלי מחוייבות כלשהי מצדנו אלא כהורים טובים- אנו מרגישים אי נוחות בפניה להורים ובבקשת עזרה כספית יחד עם זאת עזרתם יכולה לעזור לנו- כיצד נכון להתייחס לכך מבחינה הלכתית ומוסרית?
תודה רבה

תשובה:

לא הבנתי את השאלה, אם הם רוצים ושמחים לעזור, וזה באמת עוזר לכם, אז מה יותר יפה ונעים מזה?

שבת שלום ורוב שפע.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. להבנת השאלה- אנו מבקשים בכל יום "ואל תצרכינו לידי מתנת בשר ודם ולא לידי הלוואתם כי אם לידך המלאה…"- האם אין בכך מיעוט ביטחון בה' ותלות במתנת בשר ודם -במידה ולא אזי מהי כוונת הבקשה הנ"ל?תודה

  2. זה לא תלות, ולא חוסר אמונה, זה טבעי בחיים שהורים מציעים עזרה ומקבלים מהם., ואם הם מציעים כנראה שכך שלח לך ה'…