מנינגה כהכנה לתפילה בספירת העומר

שאלה:

ערב טוב לרב
אשמח לדעת האם מותר לי לשמוע מנגינה קצרה לפני התפילה, כהכנה לתפילה ולא משום שמחה בימי ספירת העומר?
אשמח לתשובה
בתודה רבה
אריאל

תשובה:

לא, אין לשמוע מנגינות בספירות העומר, והכנה לתפילה ניתן לעשות אחרת, ואולי יותר לעומק, לנסות לדמיין את הקרבת העומר, את מעמד הר סיני, את הרעיון המובא בספר החינוך שימי הספירה הם כ"עבד ישאף צל" געגוע לקבלת התורה, סופרים עוד יום ועוד יום ומתקרבים למעמד הנשגב וכו'…

שנזכה לכל הטוב.

שבת שלום.