לשמוח בהצלחות

שאלה:

אכלתי במסעדה עם חברות ואז בירכתי ברכת המזון כי אני היחידה שמברכת והוצאתי אותן ידי חובה ובאמצע שקראתי קרה משהו מצחיק שרק אני שמתי לב אליו ויצא לי לצחוק אבל לא בכוונה בכלל בכלל גם ניסיתי שלא לצחוק גם סגרתי את הפה לרגע עצרתי כדי לחזור לעצמי דקה הרגשתי כאילו שמשהו נכנס בי וצחק במקומי זה אף פעם לא קרה לי אני באמת לא יודעת איך לבקש סליחה מהקדוש ברוך הוא אני באמת באמת לא רציתי לצחוק ופשוט צחקתי איך לבקש סליחה מהקדוש ברוך הוא מה לעשות אני מרגישה כל כך רע עם עצמי

תשובה:

שלום וברכה

זה קורה, כולנו בני אדם. משתדלים לברך בכוונה רבה, פעם מצליחים יותר ופעם פחות, העיקר לשמוח בכל המלחה קטנה ולא להתייאש ולהצטער על כל כשלון, זה רק מחליש ומייאש… וזה עצת היצר הרע כדי להוריד אותנו…

שבת שלום.