הגשת אוכל לאורחים שמקפידים על כשרות אחרת

שאלה:

כאשר אני מזמין אורחים
ואני קונה ומגיש אוכל בכשרות מהודרת, אך כזו שהם בביתם נמנעים מלאכול,
האם יש להימנע, ולקנות רק בסטנדרט שלהם? או להודיע להם?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאין מקום להגיש לאדם דבר שהוא לא רוצה לאכול, גם אם אתה בטוח בכשרותו, זה לא הגון ולא נכון. ואגב בשום תחום… נניח הוא מאמין שפלפל שחור מסוכן לבריאות, ואתה יודע שזה שטויות והבלים, האם זה מן היושר להגניב לו לאוכל מהתבלין הזה? כל שכן כאשר מדובר באמונה דתית, וכל שכן וכל שכן כאשר זה נתון לויכוח ויש בהחלט צד שהם צודקים ולא אתה, ואכן הכשרות ההיא טובה יותר! אתה רשאי לנהוג כפי הבנתך אבל לא לכפותה על אחרים!

שבת שלום.