שכר נשים בקיום מצוות

שאלה:

האם נשים מקבלות שכר בעולם הבא על מצוות שלא חייבות בהן לדוגמא- לימוד תורה, תפילה 3 פעמים ביום, נטילת 4 המינים ועוד.
בנוסף לגבי לימוד תורה- איזה לימוד נחשב מתאים וראוי לאישה ללמוד?
שאלה נוספת- האם על כל ברכה אנו מקיימים מצווה נוספת?

תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

נשים שמקיימות מצוות עשה שהזמן גרמא, אף שאינן מחוייבות בכך, מקבלות שכר כדין מי שאינו מצווה ועושה, ולמנהג בני אשכנז אף יכולות לברך על כך [וגם לבני ספרד שאינן מברכות, אין זה משום שזו לא מצוה חלילה, אלא בגלל שאינן יכולות לומר "וציונו" הואיל ואינן מצוות]. תפילה היא מצוה שנשים מחוייבות בה כמבואר במשנה ברורה בסימן קו [אמנם יש מחלוקת אם חייבות תפילה אחת ביום או שתים, אבל ודאי מחוייבות וודאי מקבלות שכר גם על מה שאינן מחוייבות]. לימוד תורה לאשה, זה תנ"ך, הלכות שימושיות, אמונה. יש הרבה מה ללמוד. בודאי כל ברכה היא מצוה בפני עצמה, ולפעמים מקיימים בה כמה מצוות [כגון קידוש, שיש בה גם את מצות הברכה וגם מצות קידוש ועוד].