מלקחיים שהפכו בהם כבד – צריך להכשיר?

שאלה:

שלום רב, מלקחיים שהשתמשו בהם לשים ולהפוך כבד על המנגל לפני כמה שבועות, האם אפשר להשתמש בהם עכשיו שוב לבשר אחר? תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש ללבן אותם קודם השימוש.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א יו"ד סי' עו סעי' ד, ובפרי מגדים שם ס"ק י, וראה עוד דרכי תשובה שם ס"ק לח הדיון בזה לגבי הרשת כשלא דחקו אליה את הבשר [בשונה משיפוד מזלג או מלקחיים].

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה רק במידה והוא לא מתכוון לצלות את הבשר השני?
    לדוגמא אם מישהו מכין על המנגל כבד ובאותו זמן גם מכין כנפיים, מותר לו להפוך את הכבד והכנפיים באותו הכלי?(הואיל וגם הכנפיים נצלים אז אם נגע בהם דם נהכבד הוא כבר נצלה)