חיתוך זקן בשיניים

שאלה:

שלום כבוד הרב
מכיוון שזקני לא מסודר, אני מסדר אותו ע"י נשיכה בשערות עם השיניים,
שאלתי האם יש בזה בעיה בקבלה שלא מסדרים את הזקן אך כאן שזה בשיניים אולי זה שונה? וכן האם בספירת העומר מותר לעשות את זה?
יישר כוח

תשובה:

שלום וברכה

מצד הקבלה אין בזה תועלת, כי הרעיון הבסיסי הוא ששערות הזקן הם י"ג מכילין דרחמי ויש ענין שישארו ולא לגעת בהן. מצד ספירת העומר, אני נוטה לחשוב שזה בסדר כי זה בודאי לא נחשב תספורת. מצד השיניים, נראה לי שלא מועיל לשלמותן וכדאי להמנע…

יום נעים.