ספקות לגבי חמץ שעבר עליו הפסח

שאלה:

לאחי הקטן יש המון משחקים, ובדרך כלל הטלפון של אימי נמצא איתו כאשר הוא משחק,
שהוא אוכל הוא עושה זאת ליד המשחקים שלו, ומשחק ביחד .
השאלה שלי היא כזאת: שטפנו את המשחקים היטב לפני פסח עם מים וסבון אבל עכשיו אחרי הפסח נזכרתי שלא העברנו מגבון על הטלפון של אימי שהיה עם אחי כאשר שיחק ואכל.
אם אימי דברה בטלפון והכינה יחד אוכל , לא ניתן לאכול אותו?
או שאפשר כיוון שלא בטוח שהיה על הטלפון חמץ ?
משפחתי אכלה אבל אני חוששת ,
( יכול להיות שכן העברתי מגבון על הטלפון אך אני לא זוכרת )

תשובה:

חשש מופרז. אין צורך לחשוש, ודאי יש לנקות לפני פסח אבל אין כאן נושא של חמץ שעבר עליו הפסח. אגב גם אם יפול פירור לאוכל הוא לא נאסר אחרי פסח, משום שאין ממנו הנאה [מלבד הביטול בשישים שגם נכון].

ערב טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ואם היה מאכל שאחי אכל כמו חטיף עם שמן, שכלל הנראה זה כן נשאר
    על הטלפון ? כי שמן זה דבר שכן עובר למשהו שנוגעים בו לא ?
    זה לא משנה? כי כנראה שהכמות הייתה קטנה ? אני לא יודעת… סליחה על זה אבל אני רוצה להיות רגועה ..