מכירה תוכנה על מנת שלא יעשה שימוש מסחרי

שאלה:

איך ההסתכלות ההלכתית. באדם שקנה תוכנה ושילם עליה כסף מלא. והתנאי שלהם שלא יעשה בתוכנה שום שימוש מסחרי אלא רק פרטי בלבד. למשל דוגמא תוכנה שיש בה את פירוש רש"י על הש"ס. והוא מעוניין להעתיק מהתוכנה קטעים מפירוש רש"י ולבארם (ואם הדבר אסור, האם יהיה אופן היתר שיכל להשיג תוכן זה בחינם מתוכנה אחרת)
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

פירוש רש"י לא מוגן בזכויות יוצרים ולכן לא ניתן לאסור את העתקת פירוש רש"י. ולמרות שאסרו את העתקה לא חל האיסור.

בהצלחה.