תפילין – מה קונים והיכן?

שאלה:

שלום, אני מעוניין לקנות תפילין חדשות, התפילין שיש לי הם מהבר מצווה בגודל 35 (הגודל הזה גבולי מאוד ואפילו טיפה גדול לי), אני מעוניין לקנות תפילין רשי ורבנו תם, רציתי לדעת על מה חשוב שאקפיד?תודה

תשובה:

שלום וברכה

הכי חשוב זה לדעת ממי קונים… כדי לדעת שהתפילין באמת מהודרות ונעשו כל שלביהם בידי יהודים יראי שמים עם כל ההידורים שמצהירים עליהם, ובעיקר שהכתיבה נעשתה כסדרן ללא תיקונים אחר כך, זה מאוד חשוב.

לגבי ההידורים עצמם, נהוג היום לעשות הכל פרודות ללא דבק כלל בין בתי הראש. להעביר את החוט בין הבתים מבחוץ ולא כפי שהיה נהוג בעבר בפנים. שהשי"ן יוציאו ביד ולא על ידי דפוס. עבודת יד בכל השלבים. כתב נאה ומהודר.

כדאי להתייעץ עם מומחה ירא שמים. תוכל לפנות לגאון רבי מנחם יהודה גרוס בטל' 0527601010 אני קניתי אצלו לי ולילדי.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אינני מכיר מי עושה שם באתר, אבל בלי ספק אין לנו דרך לדעת זאת… אם תרצה לקנות בהידור בבטחה, תתקשר לרב הנ"ל ותתייעץ איתו, תאמר לו מה הסכום העומד לרשותך והוא ינחה אותך, מדובר באחד המומחים הגדולים ביותר.