שירים ביום הזכרון

שאלה:

האם מותר לשמוע שירים שקטים ביום הזיכרון?

תשובה:

יש שהקלו בימי ספירת העומר בשמיעת מוזיקה שקטה ועצובה שאינה מביאה למחולות, אבל המנהג הרווח להחמיר בזה, וכדאי הוא דין האבלות שנשתתף בו עם הציבור בשלימות.

שנדע רק טוב ונזכה לגאולה השלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני הייתי מחמיר בזה, והחיבור האמיתי ליום אינו בשמיעת שירי עצב, אלא באמירת תהילים לעילוי נשמת הנופלים, וגברים ילמדו משניות, לדבר עם הילדים על הצער שאופף את המשפחות ועל תפילה לגאולה שלמה, אלו דברים שמועילים לנפטרים וגם לחיים, שירי דכאון לא מובילים למשהו חיובי.