ריבית ברכישת מניות

שאלה:

שאלות בהלכות רבית.
לפני שנה ראיתי פרסומת על קניית מניות באתר פיפלביז של חברת ספץ, קניתי 3 מניות.
אתמול קניתי עוד 40 מניות.
בנתיים נזכרתי שייתכן ויש במניות בעיות של ריבית.
לפני שנתיים ושלוש חתמתי על היתר עיסקא ברית פנחס. בפני רב.
1. האם אני יכול להמשיך לןהחזיק במניות שכבר קניתי ?
2. האם אני יכול לקנות מניות נוספים ?
3. האם אני יכול למכור מניות ?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

עצם רכישת המניה אין בה ריבית, מאחר ואתה רכשת מנייה ויש לך את המנייה ואם היא תתייקר המנייה שלך התייקרה. השאלה האם צריך לחשוש שהחברה שממנה רכשת עוסקים באיסורי ריבית, וא"כ אתה שותף לאיסורי ריבית של החברה?. יש פוסקים שסוברים שהמשקיע במניות יש לו בעלות בחברה וממילא הוא שותף בכל האיסורים שיש בחברה ולכן אסור להשקיע במניות שעוסקים באיסורי ריבית, שבת, חמץ בפסח וטריפות. אולם דעת מרנן ורבנן הגר"מ פיישטיין והגרש"ז אוירבך והגרי"ש אלישיב זצ"ל שהמשקיעים הקטנים בחברה לא נחשב בעלות בחברה ולפי שיטתם אין איסור להשקיע בכל חברה שתרצה.

בהצלחה ועושר רב.