על מי מוטל חיוב תחזוקה אחרי מכירה בחוזה

שאלה:

ראובן ושמעון חתמו על שטר מכירת דירה…
מסירת מפתחות יהיה רק בעוד כחודש, עד שיהיה אפשר לרשום "הערת אזהרה בטאבו" דבר שהתעכב מסיבות טכניות אך כעת כבר סודר.
כעת דיירי הבניין רוצים לקבוע מפגש להחליט על שדרוג מעלית בבניין, דבר שכרוך בהוצאות כמובן.
לא יודעים מה יוחלט ומתי יבצעו.
על מי מוטל לשלם על שדרוג המעלית… המוכר או הקונה
ברור שמי שייהנה מהשדרוג זה לא המוכר!
הקונה כבר העביר תשלום חלקי על הרכישה ועומד להשלים את כל התשלום בשבועות הקרובות.

תשובה:

שלום וברכה,

אם הביצוע של שדרוג המעלית תהיה אחרי שהדירה תעבור לחזקת הקונה, החיוב מוטל על הקונה.

אם ביצוע השדרוג יהיה לפני שתעבור החזקה לקונה, יכול המוכר לסרב ולא להשתתף בדרוג ואז ייפול נטל ההוצאה על הקונה.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר השדרוג יהיה אחרי מסירת החזקה ודאי שהמוכר לא צריך לשלם על שדרוג עבור הקונה. אולם אם השדרוג יהיה לפני מסירת החזקה לכאורה היה נראה שהמוכר חייב להשתתף כמו כל שותף בבניין שחייב להשתתף. אולם מסתבר שיוכל לעכב בטענה שאין סמכות לחייב אותו בהוצאה גדולה אחרי שכבר נחתם ולא יגיע לו הנאה מהשדרוג של המעלית. וממילא ייפול ההוצאה על הקונה שיכנס ויהנה מהשדרוג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ודאי שהרוב יכול לקבוע. והיחיד לא יכול למנוע את השדרוג. היחיד יכול לעכב את התשלום משום שהוא יהנה מהשדרוג ואין סיבה שישלם לחינם, וממילא החיוב ייפול על הקונה. נמצא שלא יכול לעכב את השדרוג אבל יכול לעכב את התשלום של עצמו.