משחקי קופסא בשבת

שאלה:

שלום אשמח בבקשה לדעת, אני רוצה לשחק משחקי קופסא עם אימי בשבת , היא אינה שומרת תורה ומצוות, לכן אני רוצה לברר שלא להכשיל אותה בדברים שאנשים דתיים רגילים להימנע מהם בשבת .כמו כן אשמח לברר לגבי האפשרות לשחק במשחקים הבאים בשבת, אני מניח שכבוד הרבנים מכירים אותם כי הם משחקים קלאסיים :
1.דמקה
2.שחמט
3.טאקי- משחק קלפים שבו מניחים לפי צבע ומספר קלפים אחד על השני
4.מונופול
כמו כן אשמח לדעת גם בהקשר שלא להכשיל את אימי ממה יש להימנע באופן כללי, לדוגמא: האם במשחק קלפים למשל יש סכנה לבורר כאשר מוציאים קלפים שלא צריך מן החפיסה ? ועוד שאלה בבקשה האם כאשר ההורה מפסיד לעיתים קרובות במשחק האם יש פה איזהשהו בעיה בכיבוד אב ואם?

תשובה:

שלום וברכה

במונופול ראוי להמנע מלשחק בשבת, כיון שיש בזה ענין כביכול של משא ומתן, כך אמר הגרש"ז אויערבך, גם אינו מן הדין אלא סוג של חומרא, שאר המשחקים שהזכרת מותרים בשבת, אין כאן ענין של בורר, הבורר יהיה רק אם לאחר גמר המשחק אתה לוקח את כל החבילה המעורבבת ומסדר כל דבר במקומו [מצוי במונופול, שנניח התערבבו לך קלפי ההפתעה והקנס ואתה רוצה להפריד, אן למיין את שטרות הכסף המעורבבים, אבל בלאו הכי אמרנו שמונופול כדאי להמנע מלשחק בו].

אם הכל באוירה טובה ושמחה אין בעיה של כיבוד הורים.

ברכה והצלחה, המשך בדרכך הטובה!