מיעוט בדיקות בז' נקיים – חשש פצע

שאלה:

אישה שעברו 10 ימים מתחיל הווסת, וכנראה עקב ריבוי הפעמים שבדקה להפסק טהרה (התחילה ביום ה7 כי תמיד המחזור ארוך 7 ימים בערך) ועכשיו מרגישה פצע מבפנים, כואב ושורף בתמידות באותו מקום. אין בודקת באזור מגורים למשך כמה ימים עד שנחזור ארצה. הפסק טהרה יצא נקי, האם יכולה למעט בבדיקות, והאם יכולה למעט גם בדיקת ראשון בבוקר ולסמוך רק על בדיקת שביעי לפני ליל הטבילה. תודה

תשובה:

שלום וברכה

בדיקת היום הראשון היא לעיכובא, אבל ניתן לסמוך על בדיקה אחת ביום הראשון ואחת בשביעי. שבעה ימים זה טיפה הרבה לוסת, ואם זה גם קורה לעיתים תכופות שזה ממשיך לזרזף גם אחר כך, כדאי להתייעץ עם רופאה לגבי כדור לסידור וסת, או לחילופין יש מוצר שנקרא טיהורית שמועיל, כדאי להתייעץ בענין עם בודקת טהרה או עם מכון פועה.

בהצלחה רבה