לתבוע חברת ביטוח בערכאות

שאלה:

שלום לכבוד שליט"א
הילדה שלי (בת 3 וחצי) קבלה מכה קטנה במצח בגן הילדים של המועצה, לפי מה שנראה כרגע זה ישאיר צלקת קטנה.
האם מותר לתבע את הביטוח של הגן על מנת לקבל פיצוי כספי?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לתבוע את הביטוח בערכאות. הסיבה לכך: א. אין כאן תביעה אלא הם מראש התנו שהם ישלמו לפי מה שיורו להם בית משפט, ולכן מותר לתבוע מהביטוח מעבר למה שמחייבים בהלכה. ב. הם לא יגיעו לבית בית מאחר ואים להם אפשרות להוציא כסף ללא פסיקה של בית משפט.

בהצלחה.