טלית-מהודקת-בין-כובעים

שאלה:

שלום,

ישראלי-יהודי עם נכות-פיזית,
שלא נוח לו ללבוש טלית-קטן.
ולא נוח לו להיות מכוסה ב-טלית-גדול,
-אבל כן-רוצה להיות כמה שיותר זמן עם טלית-עליו,
האם מותר לו כל-עוד הוא בביתו-הפרטי [-והוא בעיקר בחדר-פרטי מפאת הנכות-הפיזית.]
להניח טלית-גדול מהודקת
בין 2 כובעים רחבי-שוליים כמו כובע-סומבררו,
ורק אחר-כך להניח על ראשו ?
סביר להניח שלמרות השוליים הרחבים של הכובעים עדיין יצאו שולי הטלית-הגדול מעבר לשטח-הכובעים ויסתירו את צדדי-הראש הצוואר הכתפים.
-תלוי עד-כמה גדולה-הטלית.
-האם זה תקין לחלוטין לקיום-מצוות-ציצית
כל זמן שהכובעים והטלית על ראשו ?
-אבל אולי אסור ל-שבת, -תלוי מה אורך השוליים של הכובעים, – שלא יקיים אוהל ארעי בשבת ?

תודה,

תשובה:

אם כה קשה לו ללבוש טלית קטן מחמת נכותו עד שמבקש אחר רעיונות כל כך מורכבים לביצוע ולא נוחים, אדם זה פטור בלי ספק ממצות ציצית.

רפואה שלמה.