השלכות של בגידה בתיק גירושין

שאלה:

אם אישה וגבר בגדו שלא נדע זו בזה בתוך הנישואין
האם זה פוגע בזכויות שלהם בעיקר של האישה? חזקה על הילדים, מזונות, רכוש וכו'

בשורות טובות

תשובה:

שלום רב,

לגבי הילדים זה לא נוגע משום שהמדד באחזקת הילדים הוא טובת הילדים. ולכן לאפילו אם לצורך הדיון האישה בגדה לגרמה לגירושין, אבל עדיין טוב יותר לילדים לגדול אצל האמא, אז ודאי שהם יגדלו את אצל האישה. ולגבי מזונות בדרך כלל זה נמדד לפי הצורך של הילדים והיכולת של ההורים, או האב. כלומר, זה גם לא משנה מהי סיבת הגירושין.

לגבי הכתובה, זה ודאי משנה מאד. כלומר, כאשר האישה בגדה אין חיוב כתובה כלל.

לגבי הרכוש, זה לא אמור לשנות ודאי לא עפ"י הלכה.