עקירת שיח עץ פרי בגינה משותפת

שאלה:

הבן שלי בן 8 שתל באדמת החצר בבניין שלנו ליד פחי הזבל זרעי עץ פרי (שם באדמה גלעיני הפרי) והזרעים התחילו להניב תחילתו של עץ.
מזה שנה וחצי טיפח את השיח. והחל ללבלב עץ קטן.
השכן שלא אהב שהבן שתל עץ ביקש מגנן לעקור העץ הקטן.
זה כאב לי ויותר מכך לבני. מה עוד שהעץ לא הפריע לו. וגם לא ביקש ממני קודם לכן או לא העיר כלום. סתם. אפילו לא היו חלילה סכסוכי שכנים אף פעם.
שאלתי, אני רואה בכך מעשה ערכי חמור.
מה ההלכה אומרת?

תשובה:

שלום וברכה,

אם העץ נמצא בשטח משותף ולא גורם שום הפרעה לשום שכן, לא ניתן לעכב על שתילת העץ. אם העץ מהווה הפרעה או לכלוך בהווה או בעתיד, מותר לשכן לעכב על נטיעת העץ. אולם גם כשמותר לשכן לעכב על נטיעת העץ אם כבר נטעו את העץ יש לדון לגבי איסור עקירת עצי פרי והסכנה שבדבר.

בהצלחה.

מקורות:

אם אין הפרעה בנטיעת האילן והוא נטע בגינה שיש בה נטיעות לא ניתן לעכב בעדו, מאחר ויש כאן שימוש סביר ברכוש המשותף. אולם האילן והפירות יהיו שייכים לכלל דיירי הבניין. אם האילן מהווה הפרעה או לכלוך זכותו של דייר אחד לעכב בדבר כד למנוע את ההפרעה.