עיקר וטפל בברכות / ליבון מנגל

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1.כשאוכלים תפוח עם דבש, כלומר את התפוח טובלים בדבש, מברכים רק על התפוח ?
וברכה אחרונה בורא נפשות כי תפוח לא מ 7 המינים ?
2. יש לי מנגל ברזל, בתוכו שמים פחמים ומעליו רשת לצליית הבשר. מותר לי לעשות על האש על המנגל הזה לאחר שהורי עשו עליו את הבשר שלהם שספק אם יש עליו כשרות כשהחלפתי את הרשת מעל (עליו מניחים את הבשר עצמו) ואני מקפידה על בשר בכשרות מהודרת ?
תודה מראש !

תשובה:

שלום וברכה

1. מברכים רק על התפוח [לגבי ברכה אחרונה, אם זה באמצע סעודת פת, ברכת המזון פוטרת].

2. תפעילי את המנגל כמה דקות עם הפחים על אש חזקה, ואז הוא מתלבן ואחר כך אפשר לשים את הבשר על רשת אחרת [או שמנקים היטב את הרשת שלהם ומלבנים אותה היטב בכל חלקיה כנ"ל].