מכירת חמץ שלא נכנסו לארונות המסומנים

שאלה:

אם בוצעה מכירת חמץ דרך הרב פליישמן באתרכם בנוסח הבא:

בכל מקום בארונות הדירה שרשום שם נמכר לנוכרי. ואת כל החמץ שנמצא ברשותי בכלל.
ולא הכנסתי לארונות החמץ המסומנים שנמכרו לנוכאי את מברשת השיניים חמץ ואת משחת השיניים שאינה כשרה לפסח.

1. יש בעיה להשתמש אחרי פסח במברשת שיניים מלפני פסח?

2. יש בעיה להשתמש חרי פסח במשחת שיניים שאינה כשרה לפסח?

3. יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בשאלות אלו?

תשובה:

שלום רב,

ראשית גם החמץ שלא הכנסת לארונות המסומנים נכללו במכירה. ולכן גם אלה שהכניסו חמץ לארונות אלה לאחר רגע המכירה, אין בעיה, והמכירה חלה.

  1. בכל מקרה אין בעיה להשתמש במברשות השיניים, זה לא חמץ ואין לחשוש לחמץ שעבר עליו הפסח במברשות אלה.
  2. אין שום בעיה במשחת שיניים.
  3. אין הבדל בין אשכנזים לספרדים.