לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בא להתגייר בארץ ודעתו לשוב לחו"ל – אם נוהג יום טוב שני?

שאלה:

מה הדין בגוי שבא לארץ ישראל,כדי להתגייר,והתגייר סמוך ליו"ט,ודעתו לחזור לחו"ל, האם חייב ביו"ט שני,אם נא אפשר להביא מקורות בתשובה תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת בצל החכמה ח"א סי' לו דן בשאלה זו בארוכה, האם דין מה שנותנים לו חומרי מקום שבא משם הוא רק כאשר חלו עליו חומרות אלו קודם צאתו, או מחמת עצם השתייכותו לשם, ומסקנתו שכיון שלא חל עליו דין המקום קודם שיצא כיון שהיה עדיין גוי, אינו חייב לשמור יום טוב שני עד שיחזור למקומו בחו"ל.

וכך כתב בסיום דבריו:

מעתה נכרי בן חו"ל זה שהתגייר בא"י, אם כי דעתו לחזור לחו"ל, מ"מ כל זמן שלא חזר לשם והוא נמצא עדיין בא"י, כל דיני בן א"י עליו, ואינו עושה אלא יום טוב א' בלבד ומותר אפי' בעשית מלאכה ביום טוב שני ש"ג, ומכש"כ שמבדיל מוציו"ט א' ומתפלל של חול בכל התפלות של אסרו חג (או חוה"מ) שהוא יום טוב ב' ש"ג לבני חו"ל.