טהרה

שאלה:

שלום.
שמעתי רב שמדבר על טומאה בהקשר של פרשת שמיני ואכילת מאכלות אסורות שמטמאות את נפש האדם ועל כך שיש דרכים בהן ניתן להיטהר מהטומאות. האם הרב יודע להגיד לי מה הן הדרכים מעבר לטבילה במקווה?
תודה מראש וחודש טוב ומבורך.

תשובה:

טומאה שמצריכה בילה, כמו בעל קרי ובודאי טומאת אשה נידה, אין לה טהרה אחרת מלבד הטבילה במקווה כמובן, לגבי מאכלות אסורות, זה רעיון אחר של טומאה, ושם הנושא אינו טבילה במקווה אלא חזרה בתשובה והקפדה גדולה מכאן ולהבא על כשרות המאכלים.