כתיבת סת"ם לפני התפילה

שאלה:

ערב טוב!
אני אברך כולל ובשעות הפנויות אני מוסיף עבודה בכתיבת סת"ם,
האם יש מניעה הלכתית לכתוב לפני תפילת שחרית?
כמובן שיש לי מניין קבוע ואין לי מניין לפני זה..

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שכיון שמדובר במלאכת מצוה – הן משום שהיא כתיבת סת"ם, הן משום שהסיבה לעבודה בשעה כה לא שגרתית היא כדי לשלב בין לימוד הכולל בלא להפריע את הסדרים, יחד עם פרנסת הבית, ויש לך מנין קבוע ואין מנין קודם – יש להקל. אבל כיון שמצוי שנגררים רק לגמור עוד שורה וכו' ומאחרים לתפילה, תעשה לך סייג זמן ניכר קודם התפילה שאז אתה מסיים לעבוד ויהי מה, באופן שודאי תספיק לבוא לתפילה בזמן.

מקורות:

על צרכי שמים שהתירו ראה משנה ברורה בסי' פט ס"ק לו, [וכך כתב: להסתפר וכו' – דוקא סמוך לשחרית דהיינו קודם שעלה עמוד השחר אבל משעלה עמוד השחר גם זה אסור [א"ר] וכתב הפמ"ג דדין ובורסקי וסעודה אסור סמוך לשחרית כמו סמוך למנחה ועיין לעיל בסימן ע' בבה"ל. ולקנות צרכי סעודה בע"ש קודם תפלה שרי דחפצי שמים המה הא בחול אסור:] וראה הליכות שלמה פרק ב אות ה, אור לציון ח"ב פרק מה, ועכשיו אני רואה בשבט הקהתי ח"א סי' סט שמיקל גם הוא במקרה דומה לסופר סת"ם שמוכרח לעבוד בשעה זו, מחמת סדר יומו וזמני המנינים שמותר לעבוד קודם התפילה.