מצא שטרות בחדר מדרגות באזור חרדי

שאלה:

מה הדין במצא 250 ש"ח כשיש 2 שטרות של 100 ואחד של חמישים בחדר מדרגות באזור מגורים של בני תורה, צריך להכריז?

תשובה:

שלום וברכה,

אם השטרות היו אגודים בצורה שלא יוכלו להתפזר לא על ידי נפילה ולא ע"י רוח או רגלי בני אדם, המניין נחשב סימן וחייבים להכריז. אם השטרות עלולים להתפזר על ידי נפילה או על ידי רוח או רגלי עוברים ושבים זכה המוצא לעצמו – גם אם בפועל לא התפזרו.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר השטרות אגודים מניין נחשב סימן. אבל אם השטרות עלולים להתפזר אין כאן מניין סימן ולא סימן אחר וזכה בהם המוצא.