לא תהיה לו כנושה בעבודה שלא שולמה

שאלה:

שלום עליכם. עשיתי באופן חד פעמי הגהת לשון לספר ולאחר הביצוע סיכמנו 1500 שח. הבאתי לו מספר חשבון והוא לא שלח. התקשרתי לברר אם הגיע אליו המייל עם המספר חשבון ואמר לי שכן אלא שהוא מחכה לאיזה כסף. אמרתי לו בסדר רגוע. אך מאז עברו יותר מחודשיים ואני לא רואה שהוא שולח. כתבתי לו מייל ולא עונה לי. האם מותר לי להתקשר אליו ולשאול מה קורה?

תשובה:

שלום וברכה,

איסור לא תהיה לו כנושה נאמר רק אם יודע ברור שאין לו לשלם. אבל אם אינו יודע שאין לו אין איסור. מלבד זאת איסור הנ"ל נאמר רק בהלוואה ולא בחובות אחרים. ולכן אין עליך איסור לתובעו שוב ושוב.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן צז סעיף ב שהאיסור רק אם יודע שאין לו. וראה בכסף הקדשים שכתב שהאיסור רק בחוב מחמת מלווה וטוב להיזהר גם בשאר חובות עי"ש.